Bilgen, “Kars Belediye Başkan Adaylığı Sürecim Devam Ediyor”

Bilgen, “Kars Belediye Başkan Adaylığı Sürecim Devam Ediyor”

HDP Eski Milletvekili ve Kars Eski Belediye Başkanı, Türkiye’nin Sesi Partisi (SES Partisi) Genel Başkanı Ayhan Bilgen, memleketi Kars’ta düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada;

TACETTİN DURMUŞ / KARS

önümüzdeki Mart ayında yapılacak seçimde Kars Belediye Başkan adayı olduğunu yineledi.

Yaklaşık 1,5 yıl Kars’ta Belediye Başkanlığı yaptığını hatırlatan Bilgen, memleketi Kars’a vefa borcu olduğunu ve yeniden adaylık sürecini yürüttüğünü söyledi.

Açıklamasında kendisi açısından Kars'ın daha gelişmiş bir şehir olması, daha yaşanabilir, güzel bir şehir olması Kars'ta yaşayan insanların hak ettiği, layık olduğu, yaşam standartlarına kavuşması konusunda yerel yönetim son derece önemlidir” ifadelerini kullanan SES Partisi Genel Başkanı Ayhan Bilgen şunları söyledi:

“Biz zaten Türkiye siyasetinin rutin, olağan, alışılmış, ezber yaklaşımlarıyla yüzleşmek için, bu ezberleri bozmak için siyaset yapıyoruz. Yani muhalefet için de, iktidar için de bu tavsiyeyi, bu telkini hep yaptık. Dünyada hepimiz biliyoruz ki yerel demokrasi ulusal siyasetten çok daha öndedir. Amerikan siyasetine damga vuranlar büyük kısmı yerel yönetimlerinden gelen insanlardır. Hayata değen toplumun ihtiyaçlarının çözümüne sorunların çözümüne katkı sunan asıl zemin yerel yönetimlerdir. Dolayısıyla biz belediye yönetimini, yereli daha özel olarak da Kars’ın sorunlarının çözümünü Türkiye'yle ilgili, dünyayla ilgili büyük siyasi sözler söylemekten daha değersiz, daha önemsiz, daha naif, hafif bir yere oturtmuyoruz. Tam tersine sorunlarımızı yerelden çözmeyi başarabilirsek toplamda da Türkiye'nin sorunlarını çözmek kolaylaşır. Büyük makro siyaseti yaparken de ayaklarımız yere basar. Dolayısıyla bizim açımızdan yani Kars'ın daha gelişmiş bir şehir olması, daha yaşanabilir, güzel bir şehir olması Kars'ta yaşayan insanların Hak ettiği, laik olduğu, yaşam standartlarına kavuşması konusunda yerel yönetim son derece önemlidir, belirleyicidir.

YARIM KALMIŞ İŞLERİMİZ OLDUĞUNU BİLİYORUZ

Biz yarım kalmış işlerimiz olduğunu şehrin kangrenleşmiş temel sorunlarının çözümünde önemli bir mesafe aldığımızı biliyoruz. Ama bu projelerin devamının bu şehrin ayakta kalması, bu şehirde yeniden umudun, inancın uyanması, bu şehrin bırakın artık Erzurum'la kıyası, Iğdır'ın gerisinde kalmış olması, kendi eski ilçesi. Hatta Ardahan'ın artık yani Kars'la yarışıyor hale gelmiş olmasını Karslı her siyasetçi kendisine dert etmelidir. Buradan ders çıkartmalı ve Kars siyasetini önemsemeliyiz. Dolayısıyla da biz bu yarım kalmış işlerin yapılması konusunda burada hak ettiren yani büyük projelerin hayata geçirilmesi konusunda parti ya da kişisel çıkarlarla değil partiler üstü bir anlayışla hareket edilmesi gerektiğini savunuyoruz. Buradaki bir buçuk yıllık belediyeciliğimiz döneminde de yani bir parti siyasetinden çok şehrin ortak yararını düşündük.

Şehrin çıkarları neyi gerektiriyorsa herkes, hepimiz bütün tepkilerimizi, bütün kaygılarımızı bir tarafa bırakıp, beklentilerimizi, hesaplarımızı bir tarafa bırakıp bizim parti ne der, bizim partiye faydası mı olur, zararı mı olur? Ya da kişisel olarak benim kariyer planlamam ne olur anlayışıyla değil, bu şehir ne olacak? Bu şehir nasıl hak ettiği, tarihte olduğu yere taşınacak düşüncesiyle hareket etmeliyiz. Biz de bu konuda üzerimize ne sorumluluk düşüyorsa yapacağız yani bu göreve talip olduğumuzu beyan ettik. Tabii bunun somut bir planlamaya dönüşmesi için henüz vaktimiz var. Yani başka adaylar var mı? Onu görmek istiyoruz. Biz şehre hizmeti önemsiyoruz. Yani çok nitelikli şehre bizden daha iyi hizmet edeceğini düşün gördüğümüz birileri çıkarsa onlara destek vermekten asla imtina etmeyiz. Siyasi görüşü, siyasi aidiyeti ne olursa olsun. Ama halkın talebi, halkın beklentisi bizim bu sorumluluğu üstlenmemiz yönünde olursa da bu konuda da bütün siyasi partilerin partizanca yaklaşmaması ve şehrin çıkarını öncelemesi konusunun özellikle altını çizmek istiyorum.

BİR PARTİNİN GENEL BAŞKANI BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLABİLİR Mİ?

Yasal olarak bu tabii ki bu mümkün değil. Ama biz bunu parti kurullarımızla, arkadaşlarımızla konuştuk. Sonuçta bizim siyasi mücadelemiz kısa sürede bir çıkar mücadelesi değil. Yani bir seçimlik bir parti kurmadık biz. Türkiye siyasetinde anlayışı değiştirmek, yaklaşımı değiştirmek için bir siyasi yol açmaya çalışıyoruz. Dolayısıyla elbette ki başka arkadaşlarımız da bu mücadeleyi yürütebilecektir, sürdürecektir. Bu bir bayrak yarışıdır. Biz zaten siyasetin değişiminden gençleşmesinden yanayız. Dolayısıyla da bu anlamda bir parti içinde tartışmamız, bir kaygımız yok. Başka şehirlerde de biz istiyoruz ki; yerel yönetimlerde gerçekten merkezi yönetimde de tecrübesi olan insanlar siyasete katkı yapsınlar. Yani Belediyeler burun kıvrılacak yerler değildir. Bugün Türkiye'nin birçok yerinde il belediye başkanları, eski bakanlardan oluşuyor. Bir bakan sonra gelip bir ilde belediye başkanı oluyorsa deneyimini, birikimini, o şehre katıyorsa bu güzel bir şey. Bunun kişisel kariyer ve gurur meselesi gibi ele alınması doğru değil, sağlıklı değil. Ben burada daha önce 2019’da belediye başkanı adayı olduğumda da burada bazı çevreler demişlerdi ki ya siz grup başkan vekilisiniz. Yani kırmızı plaka araca biniyorsunuz. Niye gelip Kars'ın sorunlarıyla, çöpüyle, yoluyla, bilmem nesiyle mi uğraşacaksınız? Hayır, ben şehrime hizmet borcum olduğunu düşünüyorum. Hepimizin sonuçta bu şehre bir şeyler katması gerekiyor. Bunu tamamen parti hesaplarının üzerinde tutmamız gerekiyor. Üç kez beni milletvekili seçen bu şehrin sorunlarının çözümü konusunda ben de sorumluluk istenmeliyim diye düşünüyorum.”

whatsapp-image-2023-11-06-at-13-06-38.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Politika