Bilgen: Bizim kayyum korkumuz yok

Bilgen: Bizim kayyum korkumuz yok

“Biz daha önce Kars’ı yönetmedik, geçmişte yönetenler gibi çalıp çırpmadık”

Esnafın yoğun ilgiyle karşıladığı Bilgen ve Alaca,  HDP’nin kazanması durumunda Kars Belediyesi’nin halkla birlikte yönetileceğini bir kez daha vurguladı.

HDP’nin şeffat, katılımcı ve çoğulcu belediyecilik anlayışından söz eden Alaca, Belediye’de kadınların ve gençlerin söz sahibi olacağını söyledi.

Alaca, “Belediyecilik anlayışımız kapsamında kadınlar ve gençlere eşit temsiliyet sağlanacak. Kuracağımız kooperatifler ve atölyelerle istihtam alanları genişletilecek” dedi.

Bilgen, “OHAL dönemlerinde kayyum olur. OHAL bitti. Kayyum yüzünden seçime girmeyelim o zaman. Madem yasal karşılığı var bırakmasınlar seçime girmeyelim. Bu halk bizi seçerse öyle ya da böyle burayı bize verecekler. Halk seçtiğinin arkasında durursa, burada yolsuzluk hukuksuzluk olmazsa durup dururken neden kayyum atasınlar” dedi.

Bilgen’in açıklamaları şu şekilde:

Biz daha önce Kars’ı yönetmedik, geçmişte yönetenler gibi çalıp çırpmadık.

HDP’nin oyu Kars’ta gün geçtikçe yükseldiği için ellerinde bir tek şey kalıyor,  ‘HDP kazandığı zaman kayyum atanır’. Eğer birine kayyum atanacaksa mevcut belediye başkanına kayyum atanması gerekiyor.

Mevcut belediye ilgili müfettiş raporları var. İşe gitmeyen ve maaş alan personeller ile ilgili belediye gönderilen tutanaklar var. Bunlar elimizde mevcut.

Bizim kayyum korkumuz yok. Kayyum mevzusunu ortaya atanlar HDP’nin gücünü görenlerdir. Kayyumun yasada karşılığı yok.

OHAL dönemlerinde kayyum olur. OHAL bitti. Kayyum yüzünden seçime girmeyelim o zaman. Madem yasal karşılığı var bırakmasınlar seçime girmeyelim. Bu halk bizi seçerse öyle ya da böyle burayı bize verecekler. Halk seçtiğinin arkasında durursa, burada yolsuzluk hukuksuzluk olmazsa durup dururken neden kayyum atasınlar.

hdp-(2).jpeghdp-(3).jpeghdp-(4).jpeghdp-(5).jpeghdp-(6).jpeghdp-(7).jpeghdp-(8).jpeghdp-(9).jpeghdp-(10).jpeghdp-(11).jpeghdp-(12).jpeghdp-(13).jpeg

Kaynak:Lider Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber