Berberlerin Amansız Zamlarına Kim Dur Diyecek?

Berberlerin Amansız Zamlarına Kim Dur Diyecek?

Kars’ta berberlere zam! İşte yeni fiyatlar...Kars’ta faaliyet gösteren erkek berber ve kuaförler girdi maliyetlerinin yüksek olmasından dolayı fiyat tarifelerine zam yaptı.

Lider Haber Ajansı / Turgut KAYA

Edinilen bilgiye göre, Kars Berberler Odası 2023 yılındaki ücret tarifelerinde artış yapıldığını duyurdu.

Buna göre saç, sakal kesimi ve yıkama ücreti yaklaşık yüzde 50 oranında artarak 80 liradan 160 liraya yükseldi. Vatandaşlar, bu fiyat artışının çok yüksek olduğunu yaşanan ekonomik sıkıntılar içerisinde bu tür uçuk zamların insanları daha da mağdur ettiğini belirtti.

Yeni fiyat tarifesiyle, modern saç kesimi 80 lira, sakal traşı 40 lira, saç sakal traşı 120 lira, modern sakal çevirme 50 lira, öğrenci saç kesimi 60 lira, öğrenci saç sakal kesimi 100 lira, çocuk traşı 50 lira, saç yıkama fön çekimi 40 lira, damat-sağdıç traşı 1000 (bin) lira, maske 30 lira, ağda 30 lira, saç boyama 200 lira, keratin saç düzleştirici 200 lira oldu.

Öte yandan Berber ve kuaför ise yapılan zammın girdi ücretlerindeki maliyet artışına bağlı olarak kira, SGK primi ve sarf malzemeleri gibi kalemlerde ki ciddi artışlar yaşanması üzerine yapıldığı bildirildi.

tarife.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Kars Haber