Başkan Toksoy ve Başkan Aykul’dan “Allahuekber Şehitleri Anma Yürüyüşü’’ tepkisi

Başkan Toksoy ve Başkan Aykul’dan “Allahuekber Şehitleri Anma Yürüyüşü’’ tepkisi

Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy ve AK Parti İlçe Başkanı Serkant Aykul, Sarıkamış'ın adını anmadan “Allahuekber Şehitleri Anma Yürüyüşü’’ adı altında düzenlenen etkinlikte Sarıkamış adının kullanılmamasına sert tepki gösterdi.

Erzurum Valiliği ve Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın ortaklaşa düzenlediği 24 Aralık 2017 Pazar günü yapılacak etkinliğinin adını yalnız “Allahuekber Şehitleri Anma Yürüyüşü” koymaları ve Sarıkamış’ı yok saymalarına vatandaşlardan da tepki geldi.
Erzurum’da yapılan etkinlikte Sarıkamış’ın yok sayılmasına tepki gösteren Başkan Göksal Toksoy, “22 Aralık 1914 tarihini dünyadaki bütün tarihçiler ve yazarlar Sarıkamış Harekatı olarak yazarken, adına şiirler, filmler, belgeseller, tiyatrolar, paneller, sempozyumlar yapılırken, Bütün Türkiye'de Sarıkamış Şehitleri Anma programı ve yürüyüşleri yapılırken ve İlçemizde de her yıl Ocak ayının ilk haftası Devletimizin En yüce makamı Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın, Bakanlarımızın, Yaklaşık 100 bin vatandaşımız ve şehit torunlarının katılımı ile Gençlik ve Spor Bakanlığımızın öncülüğünde Sarıkamış Şehitlerine yürüyor anma etkinlikleri yapılırken komşu ilimiz Erzurum'un Sarıkamış şehitleri yerine Allahüekber şehitleri olarak yazıp etkinlik yapmasını kabul etmiyor ve kınıyorum. Sarıkamış Şehitlerimizin adını hiç kimse değiştiremez ve şehitlerimizi çıkarları için hiç kimse kullanamaz onları yattıkları Sarıkamış topraklarında huzursuz edemez. Komşu ilimizin bu yanlıştan bir an önce dönmesi ve Sarıkamış Şehitleri olarak düzeltmelerini istiyorum” dedi.
Erzurum’da düzenlenen etkinliğe bir tepki de Sarıkamış AK Parti İlçe Başkanı Serkant Aykul’dan geldi.
“Hiç kimse çıkarlarına şehitlerimizi alet etmesin. Hiç kimse sormasa şüheda sizden hesap sorar” diyen AK Parti Sarıkamış İlçe Başkanı Serkant Aykul, “Bu Zihniyeti kınıyorum. 90 bin şehidimizin yattığı Sarıkamış’ın adını anmaktan korkan, Ülkemizin her köşesinde Sarıkamış şehitleri olarak anılırken , Sözüm ona Sarıkamış şehitlerine alternatif sunarak adını Allahuekber şehitlerini anma yürüyüşü şeklinde sulandırarak hiç bir yere varamazsınız. Tarih onları Sarıkamış şehitleri olarak yazdı, onlar hep öyle anılacak. Hiç kimse çıkarlarına şehitlerimizi alet etmesin. Hiç kimse sormasa şüheda sizden hesap sorar” diye tepki gösterdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sarıkamış