Bağımsız Belediye Başkan Adayı Kılıç, Basınla Buluştu

Bağımsız Belediye Başkan Adayı Kılıç, Basınla Buluştu

Kars Bağımsız Belediye Başkan Adayı Alper Tunga Kılıç yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya geldi. Kılıç, “Kars’ın dışına çıkınca Karslı oluyoruz ama Kars özelinde de etnik yapıyı bırakmalıyız.” dedi.

Düzenlediği basın toplantısında kent ile ilgili projelerinin bazılarını açıklayan Kars Bağımsız Belediye Başkan Adayı Alper Tunga Kılıç, “Bizim öncelikli amacımız şehrimizde daha kaliteli bir siyaset ortamının daha rekabetçi daha vizyonel bir hale gelmesi için bu şehirde artık siyaset değil, zümrecilik değil, ideoloji siyasetleri değil, bu şehirde proje, bu şehirdeki yaşayan insanların öncelikli ihtiyaçlarının konuşulduğu bir seçim sürecinin yaşanmasıdır. Bu sebepten dolayı da adaylık sürecimizi gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Bu şehre birçok noktada çok ciddi bir renk, çok ciddi bir kalite katabileceğimizi düşündüğümüz ve buna inandığımız için biz de siyasi süreçte yerimizi almak istedik. Bu aşamada şehrimiz adına 15 adet çok ciddi çok önemli projeler hazırladık.” dedi.

Kars Belediyesinin kasasına İller Bankasından aylık 20-25 milyon lira gönderildiğini ancak batıda bir işletmenin günlük cirosunun 1.5 milyon olduğunu da anımsatan Kılıç, “Biz iş insanlarımızı buraya medeniyetler beşiği, ilk Cumhuriyet’in kurulduğu Gazi Kars’a yatırım amaçlı getirteceğiz. Bugün şehrimizde halkımızın arasından, halkımızın içinden seçilmiş bir belediye başkanımız dahi yok. Evet, Allah devlete zeval vermesin. Ama biz kayyum tarafından da yönetilmek istemiyoruz. Burası tarihi bir şehirdir. Burası ne Rusya’ya ne Ermeni'ye, ne Gürcü'ye bu şehri teslim etmeyen, bu toprakları teslim etmeyen bir ecdadın torunlarıyız. O yüzden bu şehrin evlatları kendi kendilerini yönetmeye muktedirdir.” ifadesini kullandı.

Siyasi parti genel başkanlarına da seslenen Kılıç açıklamasını şöyle sürdürdü: “Sayın siyasi parti genel başkanlarımız, eğer ki bu şehirde siyaset sizlerin söylemleriyle, sizlerin ülkeye yönelik, ülkenin halkına yönelik hitaplarınızla gerçekleşecekse buradaki siyasi temsilcilerinize gerek yok. Buradaki siyasi teşkilatlarınıza, il başkanlarınıza gerek yok. Buradaki siyaset, buradaki teşkilat bu halka çözüm ve siyaset üretemeyecekse lütfen rica ediyoruz bu süreçleri sonlandırınız. Siyaset üretemeyen bir temsilcilik noktasına gelmiş durumdasınız.”

bagimsiz-belediye-baskan-adayi-kilic-basinla-bulustu-1.jpg

bagimsiz-belediye-baskan-adayi-kilic-basinla-bulustu-2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber