Arpaçay’da ‘Yaşlı Evde Bakım’ Projesi İle İhtiyaçlar Karşılanıyor

Arpaçay’da ‘Yaşlı Evde Bakım’ Projesi İle İhtiyaçlar Karşılanıyor

Arpaçay Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nca; 2022 yılının Eylül ayından bu zamana kadar sürdürülen VEFA ‘Yaşlı Evde Bakım’ projesi ile ihtiyaç sahibi yaşlılarımızın ihtiyaçları karşılanıyor.

Turgut KAYA 
Bu kapsamda ilçe merkezi ve köylerde ikamet eden yaşlı, engelli, kimsesiz ve bakıma muhtaç ihtiyaç sahibi 120 vatandaşa evde bakım hizmeti veriliyor. 
Yaşlı ve engellilere yönelik evde bakım projesi ile tespit edilen vatandaşlara; evde temizlik hizmeti başta olmak üzere, yemek ve diğer muhtelif ihtiyaçları proje kapsamında yerine getiriliyor. Sosyal Devlet olmanın gereğini olan bu proje ile kimsesiz ve bakıma muhtaç yaşlı vatandaşlarımızın her türlü ihtiyaçları karşılanıyor.
Kaymakam ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Sayın Mustafa Uğur Özerden; proje ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Cumhurbaşkanlığının 18.07.2022 tarih ve 95042 sayılı yazısı ile VEFA “Yaşlı Evde Bakım” projesi uygun görülmüş ve ulusal düzeyde başlamıştır. Proje kapsamında Vakıf’ta 7 kişi istihdam edilerek 120 yaşlı, engelli ve tek başına yaşayan vatandaşlarımızın kişisel bakım ve ev temizliği yapılarak ihtiyaçları karşılanıyor ve proje aktif olarak devam etmektedir.” Dedi.

Kaynak:lider haber ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber