Ankara'da Yüksek Hızlı Tren kazası! Ankara Valisi: 9 ölü, 47 yaralı

Ankara'da Yüksek Hızlı Tren kazası! Ankara Valisi: 9 ölü, 47 yaralı

Ankara-Konya seferini yapan Yüksek Hızlı Tren (YHT) Yenimahalle ilçesine bağlı Marşandiz istasyonu'nda kaza yaptı.

Kazayla ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan yapılan son dakika açıklamasında; YHT'nin, yol kontrolü yapan ve bir kamyon büyüklüğünde olan kılavuz trenle çarpıştığı belirtildi.

İlk tespitlere göre olay, kılavuz trenin YHT’ye iletişim eksikliği sebebiyle çarpması sonucu meydana gelirken, kar yağışı nedeniyle yol kontrolü görevinde olan kılavuz trenin geçiş güzergahında olmaması gerektiği öğrenildi.

Acı haberi veren Ankara Valisi Vasip Şahin, olayda ilk belirlemelere göre 9 kişinin öldüğünü, 47 kişinin ise yaralandığı söyledi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, başkentte meydana gelen Yüksek Hızlı Tren kazasıyla ilgili soruşturma başlattı.

Sabah 06.30 sıralarında Ankara YHT Garı'ndan Konya yönüne hareket eden YHT,  Yenimahalle ilçesine bağlı Marşandiz istasyonunda, yol kontrolü yapan kılavuz trenle çarpışarak raydan çıktı ve üst geçidin ayağına vurdu. Kaza sonrası üst geçidin bir kısmı iki vagonun üstüne göçerken bazı vagonlar da devrildi. Olay sonrası yaralanan çok sayıda yolcuya 112 Acil Servis, itfaiye ve  UMKE ekiplerince müdahalede bulunuldu. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada; YHT'nin, yol kontrolü yapan ve bir kamyon büyüklüğünde olan kontrol lokomotifi (kılavuz tren) ile çarpıştığı belirtildi. Açıklamada, kılavuz trenin o noktada olmaması gerektiği ifade edildi.

ANKARA VALİSİ ŞAHİN ACI HABERİ VERDİ 

Olay yerine giderek bilgi alan Ankara Valisi Vasip Şahin, olayda ilk belirlemelere 9 kişinin öldüğünü, 47 kişinin ise yaralandığı söyledi. Vali Şahin de tren kazasının Yüksek Hızlı Tren'in aynı  güzergahta yol kontrolü yapan kılavuz trenle çarpışması sonucu meydana geldiğini açıkladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Gündem