Alp, Kağızman’ın köylerinin yol ve su sorununu meclis gündemine taşıdı

Alp, Kağızman’ın köylerinin yol ve su sorununu meclis gündemine taşıdı

Cumhuriyet Halk Partisi Kars milletvekili İnan Akgün Alp meclis komisyonlarının oluşmasının ardından yapılan ilk Genel Kurul toplantısında Kars’ın sorunlarını dile getirdi.

Tacettin DURMUŞ

Kağızman’ın Donandı, Altungedik ve Çengilli Köylerinin su ve yol sorunlarını dile getirdi. Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, uzun yıllar sonra Kars’ın sorunlarını mecliste dile getiren milletvekili olarak seçim arifesinde kendisine aktarılan sorunların takipçisi olacağını da göstermiş oldu.
Milletvekili Alp söz aldığı genel kurulda, “Kars’ın Kağızman ilçesine bağlı Altungedik Köyünde, içme suyu 30 kilometrelik bir mesafeden gelmektedir. Fakat içme suyu hatları tahrip olduğundan aynı hattan beslenen 15 köyümüz su sorunu yaşamaktadır. Bu sorun acilen çözüm beklemektedir. Yine Donandı Köyünde 2017 yılında köy sakinleri kendi imkanları ile su kaynağı satın almışlar. Hat boyunca gayrimenkul maliklerinden muvakatname alınmış olmasına rağmen bu köye henüz su getirilmemiştir. İlçe Özel İdaresi tarafından bu hattın acilen bağlanması gerekmektedir. Bu nedenle köy susuz durumdadır. Yine Kağızman’ın Çengilli Köyünde köy içi parke yolları döşenmesi işi seçim sonrasına bırakılmış ve seçimden sonra da projeden çıkartılmıştır. Bu tarihi köye binlerce yıl önceden kesme taştan katedral yapılmasına rağmen 20 yıldır henüz parke taştan yol yapılamamıştır. Köy çamur içerisindedir. Acilen bu köylerin sorumları çözüm beklemektedir.” Dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Politika