Ağrı Cazibe Merkezleri Programı Tanıtım Toplantısı

Ağrı Cazibe Merkezleri Programı Tanıtım Toplantısı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan: ´Cazibe Merkezleri Programı ile birlikte hem bölgemizin sanayisinin, üretiminin ve ekonomisinin büyümesi hem de çok önemsediğimiz istihdamın artması konusunda ciddi mesafeler alacağız.´

 Ağrı Cazibe Merkezleri Programı Tanıtım Toplantısı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan: “Cazibe Merkezleri Programı ile birlikte hem bölgemizin sanayisinin, üretiminin ve ekonomisinin büyümesi hem de çok önemsediğimiz istihdamın artması konusunda ciddi mesafeler alacağız.”
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Konuk Evi Toplantı Salonunda düzenlenen “Cazibe Merkezleri Programı Tanıtım Toplantısı”nda yatırımcı iş adamları ile bir araya geldiler.
UDH Bakanı Arslan
Bakan Ahmet Arslan, Ağrı dahil olmak üzere 23 ilin kalkınmışlık farkını gidermek, kalkındırmayı hızlandırmak adına cazibe merkezleri adı altında bir program başlattıklarına dikkati çekti.
Cazibe Merkezleri Programı kapsamında yatırımların gerçekleşeceğini belirten Arslan, “Cazibe Merkezleri Programı ile birlikte hem bölgemizin sanayisinin, üretiminin ve ekonomisinin büyümesi hem de çok önemsediğimiz istihdamın artması konusunda ciddi mesafeler alacağız.” dedi.
Ağrı’nın Doğu-Batı koridorları üzerinde çok önemli bir noktada olduğunu anımsatan Arslan, şunları kaydetti:
“Aynı zamanda, Kuzey-Güney koridorları anlamında da bir kavşak noktası. Çok kısa mesafede İran’a, oradan Pakistan’a, Hindistan’a kadar gidebilecek bir koridor. Nahçıvan üzerinden Azerbaycan’a, oradan da Orta Asya’ya gidebilecek bir koridorun kavşak noktası. Bu konumun farkındayız. Bunun gereğini yerine getiriyoruz. İş adamlarımızda da aynı heyecanı, ilgiyi görüyoruz. Demek ki bunun farkındalar. Bundan sonraki iş, hep beraber bu konuyu hayata geçirmek adına bizler milletvekilleri olarak elimizden geleni yapacağız.”
Kalkınma Bakanı Elvan
Bakan Elvan da, burada yaptığı konuşmada, Kars, Ardahan ve Iğdır programlarının ardından Ağrı’da da Cazibe Merkezleri Programını anlatmak için geldiklerini bildirdi.
Bu bölgede en fazla nüfusa sahip ilin Ağrı olduğuna işaret eden Elvan, “Ağrı, bizim hem Ortadoğu’ya hem de Orta Asya’ya açılan önemli bir kapı ve kavşak konumunda olan bir ilimiz. Ağrı, tarımda hayvancılıkta hele hele jeotermal kaynağının bulunmasından sonra sebze üretiminde de önemli konuma gelecek.” dedi.
Bakan Elvan, 14 -15 yıl önce hayal bile edilemeyen alt yapı yatırımlarını Ağrı’ya yaptıklarını belirtti
Bakanlar Elvan ve Arslan, toplantının ardından Ankara’ya hareket etti. (KHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ekonomi