94 dağcı Sarıkamış şehitlerini Allahuekber dağlarının zirvesinde andı

94 dağcı Sarıkamış şehitlerini Allahuekber dağlarının zirvesinde andı

Yurdun dört bir yanından Kars'a gelen dağcılar, Sarıkamış Harekatı'nın 109. yılı dolayısıyla 3 bin 180 rakımlı Allahuekber Dağı'nın zirvesinde Sarıkamış şehitleri andı.

Tacettin DURMUŞ

Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) Kars İl Temsilciliği tarafından, Kars Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün katkıları ile gerçekleştirilen anama etkinliğine 94 dağcı katıldı.

Sarıkamış Harekatı'nın 109. yılı anma etkinlikleri kapsamında Kars ile birlikte Sarıkamış ve Selim ilçelerinde gerçekleştirilen anma etkinliğine katılan dağcılar, sabahın erken saatlerinde Selim ilçesinin Sarıgün köyü ilkokulunda bir araya geldi. Burada Sarıgün köyü muhtarı Cüneyt Altun ve köy halkı tarafından sıcak bir şekilde karşılanan dağcılara Selim Belediye Başkan Coşkun Altun tarafından sıcak çorba ikram edildi.

Ardından Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) Ali Rıza Işık rehberliğinde 3 bin 180 rakımlı Allahuekber Dağı'na tırmanışa başlayan dağcılar, dağın 2 bin rakımında etkili olan şiddetli fırtınaya rağmen zirveye ulaştı. Zirvede, saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı'nı okuyan dağcılar, bayrak ve flamalarını da açarak şehit mezarlarını ziyaret edip dua ettikten sonra inişe geçti. Tırmanış sonrası etkinliğe katılan tüm dağcılara Türkiye Dağcılık Federasyonu Kars İl Temsilciliği tarafından katılım belgesi taktim edildi.

Gün boyu süren anma tırmanışı ile ilgili olarak gazetecilere açıklamada bulunan Ekip Lideri TDF Osmaniye İl Temsilcisi Ali Rıza Işık, TDF Kars Temsilciliğinin öncülüğünde Kars Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü katkılarıyla gerçekleştirilen anma tırmanışı gerçekleştirmenin manevi mutluluğu yaşadıklarını söyledi. Programa Türkiye'nin dört bir yanından dağcıların katıldığını ifade den Işık, "Burada zirve yapan 94 dağcıyı kutluyorum. Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Emeği geçen her kese teşekkür ediyorum." dedi.

TDF Kars İl Temsilci Yardımcısı Harun Çalkın da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Çanakkale ne ise Sarıkamış da odur” sözlerini hatırlatarak, "Allahuekber Dağı'nın 3 bin 180 rakımında şehitlerimizi andık. 'Çanakkale bizim için neyse Sarıkamış'ta odur' diyerek bu organizasyonlara vesile olduğu için başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a canı gönülden teşekkür ediyoruz. Organizasyona katılan tüm dağcı arkadaşlarımı kutluyorum. Bizlere bu etkinliğimizi gerçekleştirmemize destek veren Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze, Selim Belediye Başkanımız Coşkun Altun’a, Sarıgün Köyü Muhtarı Cüneyt Altun’a ve köy halkına, Sarıgün Köyü İlkokulu Müdürü ve öğretmenleri ile öğrencilerine ve gazeteci dağcı arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” dedi.

Dağcı Hatice Sarıtaş da tırmanışa Kocaeli'den katıldığının belirterek, dağın zirvesinde şehitleri anıp dua ettiklerini söyledi.

whatsapp-image-2024-01-08-at-12-07-28.jpeg

whatsapp-image-2024-01-08-at-12-08-31.jpeg

whatsapp-image-2024-01-08-at-12-08-32.jpeg

whatsapp-image-2024-01-08-at-12-08-32-1.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kars Haber