15 bin sözleşmeli öğretmen istihdam edilecek

15 bin sözleşmeli öğretmen istihdam edilecek

 Milli Eğitim Bakanlığı, 15 bin sözleşmeli öğretmen istihdam edileceğini açıkladı. Bakanlık, ilan edilen kadrolar için 2016 KPSS10 ve KPSS121...

 Milli Eğitim Bakanlığı, 15 bin sözleşmeli öğretmen istihdam edileceğini açıkladı. Bakanlık, ilan edilen kadrolar için 2016 KPSS10 ve KPSS121 puan türlerinden 50 ve üzeri taban puana sahip adayların sözlü sınav için internet üzerinden başvuru yapabileceğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, 27/07/2016 tarihli ve 29783 sayılı (Mükerrer 2.) Resmi Gazete'de yayımlanan 668 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Alınması Gereken Tedbirler ile Bazı Kurum ve Kuruluşlara Dair Düzenleme Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararadi ile 03/08/2016 tarihli ve 29790 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına İlişkin Yönetmelik doğrultusunda 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4. maddesinin (B) fıkrası kapsamında Bakanlığın boş öğretmen norm kadrosu bulunan örgün ve yaygın eğitim kuramlarına 15 bin pozisyona sözleşmeli öğretmen istihdam edileceği hatırlatıldı. Açıklamada, "İlan edilen kadrolar için 2016 KPSS10 ve KPSS121 puan türlerinden 50 ve üzeri taban puana sahip adaylar, sözlü sınav için http://ikgm.meb.gov.tr adresinden başvuru yapabilecektir. En yüksek puanlı adaydan başlamak üzere ilan edilen kadronun üç katı kadar aday sözlü sınava alınacaktır. Sözlü sınavlar Türkiye genelinde oluşturulan 18 sınav merkezinde gerçekleştirilecektir. Adaylar sınav merkezi tercihlerine göre sözlü sınava girecek ve ardından başarılı olanlar arasından puan üstünlüğüne göre tercihler alınıp atamalar gerçekleştirilecektir" denildi.

Açıklamada, "Sözleşmeli öğretmen alımı ile ilgili sözlü sınava alınacak adaylara ilişkin süreç takvimi, yapılacak iş ve işlemler, Bakanlığımız www.meb.gov.tr internet sitesinden duyurulacaktır. Bilindiği üzere Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi 20 Ağustos 2016 tarihinde gerçekleştirileceğinden KPSS121 puan türüne göre atanacak adayların sınav takvimi duyuru ekinde yer alan takvimin sağ sütununda düzenlenmiştir" ifadelerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Eğitim