100 Öğrenci Çürük Okulda Ders Başı Yaptı

100 Öğrenci Çürük Okulda Ders Başı Yaptı

Kars Arpaçay Doğruyol Köyü Şehit As Tuncay Güneş İlköğretim Ortaokulu çürük raporu olmasına rağmen, eğitime bu yılda devam ediyor.

Kars Arpaçay Doğruyol Köyü Şehit As Tuncay Güneş İlköğretim Ortaokuluna 4 yıl önce SODES kapsamında bina çürük diye akıllı tahta bile takılmazken bugün 100'e yakın öğrencinin can güvenliği hiçe sayılarak eğitim ve öğretime başladı. Burada eğitim gören 100'e yakın öğrencinin canı, akıllı tahtanın değerinden daha kıymetsiz. 

Üç yıla aşkındır çürük raporu olan  okulun duvarları  sarsıntılar sonucu  ortadan ikiye ayrılmış, camları kırılmış, duvarları dökülmüş ve tuğlaları gözüküyor. 

Suları yetersiz, camlar, kapılar kırık, boyasız, paramparça ve tabelası okulun virane halini gösterircesine duruyor duvarda. 

Isıtması bile doğru düzgün çalışmayan okulda, kışın 2 kilometre uzaklıktan gelen küçücük çocuklar kapısı penceresi olmayan okulun içinde fırtına eserken eğitim görecek. 

Üç yılda bir arpa boyu yol  alınmayan Okul projesi için önce arsa arandı, daha sonra ora olmaz bura derken son olarak "ÇÜRÜK" okulda zorunlu eğitim devam etmeye başladı.

100-ogrenci-curuk-okulda-ders-basi-yapti--(4).jpg

100-ogrenci-curuk-okulda-ders-basi-yapti--(9).jpg100-ogrenci-curuk-okulda-ders-basi-yapti--(10).jpg

100-ogrenci-curuk-okulda-ders-basi-yapti--(6).jpg100-ogrenci-curuk-okulda-ders-basi-yapti--(7).jpg100-ogrenci-curuk-okulda-ders-basi-yapti--(1).jpg

Kaynak:lider haber ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ardahan